Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Overzicht nieuws

26 juni 2019

Inclusief design onderwijs hbo/wo: meedenksessie op 3 juli

Bij hogescholen en universiteiten is er soms nog weinig aandacht voor inclusief design zodat ook mensen met een beperking (visueel, auditief, motorisch) volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. Opleidingen zoeken steeds vaker naar zingeving, in bijvoorbeeld opdrachten aan studenten, maar wat mist zijn ondersteunende materialen, voorbeelden en best-practices.
Inclusief design onderwijs hbo/wo: meedenksessie op 3 juli
25 juni 2019

Nederlands Autisme Register (NAR)

In Nederland hebben naar schatting 190.000 mensen een autismespectrumstoornis (ASS). Om meer te weten te komen over de levensloop van mensen met autisme om hen optimaal te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling is het Nederlands Autisme Register (NAR) opgericht.
Lees verder: Nederlands Autisme Register (NAR)
25 juni 2019

CBS: zelfdoding jongeren na piek weer terug op oud niveau

Het aantal zelfdodingen in Nederland is in 2018 met bijna 5 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. 1.829 Nederlanders beëindigden in 2018 zelf hun leven. Dat waren er 88 minder dan in 2017, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Het is de grootste daling van het zelfdodingscijfer sinds 2007.
CBS: zelfdoding jongeren na piek weer terug op oud niveau
24 juni 2019

Professionaliseringsaanbod handicap + studie 2019-2020 bekend

Professionaliseringsaanbod handicap + studie van september 2019 tot juni 2020 is bekend en de aanmelding is geopend. De onderwerpen lopen uiteen: toegankelijk toetsen, (digitaal) toegankelijk onderwijs, studentenwelzijn, studeren met psychische klachten, autisme, dyslexie en dyscalculie, beleid studeren met functiebeperking. Kijk op onze agenda.
Professionaliseringsaanbod handicap + studie 2019-2020 bekend
20 juni 2019

Lies Korevaar verkozen tot Lector van het Jaar 2019

Lector Rehabilitatie van de Hanzehogeschool is verkozen tot Lector van het Jaar 2019. “Lies Korevaar is met zijn expertise en betrokkenheid van grote waarde voor de bewustwording en integrale aanpak van het welzijn van studenten met psychische problematiek,” zegt Judith Jansen, programma-directeur van Expertisecentrum handicap + studie. De verkiezing tot Lector van het Jaar staat dit jaar in het teken van studentenwelzijn.
Lies Korevaar verkozen tot Lector van het Jaar 2019
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies