Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Overzicht nieuws

23 januari 2019

Paneldiscussie WEF over inclusief onderwijs op 24 januari 2019

Vaak worden aan de hand van de Davos-meeting, de grootste meest invloedrijke meeting van het World Economic Forum, waar zo’n beetje alle wereldleiders van publiek en private sectoren bij elkaar komen, veel internationale agenda’s bepaald en daarmee ook nieuwe initiatieven gestart. Het is dus fantastisch nieuws dat dit jaar inclusie op de agenda staat. Op 24 januari 2019 vindt er vindt een life te volgen interessante sessie plaats over onderwijs: An Inclusive Future of Education – Dialogue on how to build disability-inclusive school and education systems.
Paneldiscussie WEF over inclusief onderwijs op 24 januari 2019
22 januari 2019

Kamerbrief over profileringsfonds hoger onderwijs

Minister Van Engelshoven (OCW) informeerde de Tweede Kamer afgelopen najaar over een aantal ontwikkelingen met betrekking tot het profileringsfonds. Het profileringsfonds in het hoger onderwijs is er voor studenten die wegens bijzondere omstandigheden studievertraging hebben opgelopen of naar verwachting op zullen lopen.
Kamerbrief over profileringsfonds hoger onderwijs
22 januari 2019

Essay Over bezorgd - Maatschappelijke verwachtingen en mentale druk bij jongvolwassenen

Niet alleen jongvolwassenen zelf, ook beleidsmakers, werkgevers en onderwijsinstellingen, hebben een rol om knelpunten door mentale druk onder jongvolwassenen te voorkomen. De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) pleit daarom voor een maatschappelijke aanpak, door onder andere meer aandacht voor persoonsvorming en ‘arbeidsmarktkunde’ in het onderwijs en betere begeleiding bij het maken van studie- en beroepskeuzes.
Essay Over bezorgd - Maatschappelijke verwachtingen en mentale druk bij jongvolwassenen
22 januari 2019

Conferentie over inclusief onderwijs in Dublin

Op 20 en 21 maart 2019 organiseert de Ierse organisatie AHEAD (Association for Higher Education Access and Disability) de conferentie 'Journey to Oz -Travelling Together Towards Inclusive Education'. Deze conferentie vindt plaats in Dublin. Ook Expertisecentrum handicap + studie levert een bijdrage.
Lees verder: Conferentie over inclusief onderwijs in Dublin
22 januari 2019

Dyslexie is een psychisch probleem volgens rechter

Volgens een rechter in Zwolle is dyslexie een psychisch probleem. Deze uitspraak kan grote gevolgen hebben voor de hulp die kinderen met dyslexie krijgen van gemeenten. Balans zocht uit wat de consequenties zijn. Oudervereniging Balans versterkt de positie van kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen bij leren en/of gedrag.
Lees verder: Dyslexie is een psychisch probleem volgens rechter
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies