Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Overzicht nieuws

09 april 2019

Handicap + studie brieft leden Tweede Kamer over aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt

Woensdag 10 april geeft Expertisecentrum handicap + studie een briefing aan leden van de Tweede Kamer over de overgang van het hoger onderwijs naar de arbeidsmarkt voor studenten met een beperking. Dit als voorbereiding op de vergadering van de Tweede Kamercommissie voor onderwijs op 24 april 2019, waarin knelpunten rond studeren met een functiebeperking op de agenda staan.
Handicap + studie brieft leden Tweede Kamer over aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt
03 april 2019

Motie één aanspreekpunt voor zorgvragen aangenomen

In de Tweede Kamer is een motie aangenomen waarin gepleit wordt voor één aanspreekpunt waar leerlingen en studenten binnen onderwijsinstellingen terecht kunnen met zorggerelateerde vragen.
Motie één aanspreekpunt voor zorgvragen aangenomen
02 april 2019

Lancering WerkWeb-Autisme: een online tool voor studie en werk

Op Wereld Autisme Dag, dinsdag 2 april, wordt de website WerkWeb-Autisme gelanceerd. WerkWeb-Autisme is ontstaan vanuit verschillende partners die rondom het thema autisme en werk betrokken zijn in een samenwerkingsverband met de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). WerkWeb-Autisme is een mooie en goed onderbouwde wegwijzer voor studie & werk bij autisme.
Lees verder: Lancering WerkWeb-Autisme: een online tool voor studie en werk
25 maart 2019

Het thema van de Autismeweek 2019 is Autisme werkt

Van 30 maart t/m 6 april vindt de NVA Autismeweek 2019 (www.autismeweek.nl ) plaats. Hierin vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht voor de ongeveer 200.000 mensen met autisme in ons land. Expertisecentrum handicap + studie biedt ondersteuning aan onderwijsinstellingen op dit thema.
Het thema van de Autismeweek 2019 is Autisme werkt
24 maart 2019

Onderzoek naar ervaringen van dove studenten

Signo Ergo Sum, de belangenorganisatie voor dove en slechthorende studenten, deed in 2018 onderzoek naar ervaringen van dove en slechthorenden die studeren in Nederland. Studenten noemden verschillende belemmeringen, waaronder de inzet van tolken maar ook hinder van achtergrondgeluiden en het ontbreken van ondertiteling bij gebruik van filmpjes.
Onderzoek naar ervaringen van dove studenten
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies