Overzicht nieuws

11 oktober 2019

Erasmus Universiteit tekent de intentieverklaring VN-verdrag

Gelijke kansen, toegankelijkheid en persoonlijke autonomie. Hierover staan afspraken in de intentieverklaring van het ‘VN-verdrag voor het recht van mensen met een handicap’. Dit verdrag is vertaald naar een intentieverklaring voor het hoger onderwijs, die op 9 oktober werd ondertekend door rector magnificus Rutger Engels. “Alle studenten moeten hun talenten optimaal kunnen benutten. Daar zijn studenten met een functiebeperking geen uitzondering op”, aldus Engels.
Lees verder: Erasmus Universiteit tekent de intentieverklaring VN-verdrag
08 oktober 2019

Schrijf u nu in voor de studiemiddag Passend onderwijs: (geen) diagnose vereist?

Op 1 augustus 2014 werd het Passend Onderwijs ingevoerd. Wat leren we van de eerste ervaringen met passend onderwijs? Wat is nodig voor een doorlopende lijn voor leerlingen/studenten met specifieke ondersteuningsbehoeften ? Wat kan het ho leren van vo en mbo en andersom? En is het ho voldoende voorbereid?
Lees meer over de studiemiddag
07 oktober 2019

Netwerkbijeenkomst v(s)o-hbo 26 september 2019

Op donderdag 26 september was handicap+studie aanwezig bij de tweede netwerkbijeenkomst van het v(s)o-hbo netwerk Zwolle. Een bijeenkomst met reuring en positieve energie!
Lees verder: Netwerkbijeenkomst v(s)o-hbo 26 september 2019
01 oktober 2019

Doe mee aan de 'Inclusive mobility survey'!

In mei 2019 is het EPFIME-project van start gegaan (‘Establishing a thought-out Policy and Framework for Inclusive Mobility across Europe’). Doel van het project is om na te gaan hoe ministeries en onderwijsinstellingen effectiever kunnen samenwerken om de kwaliteit en overdraagbaarheid van support voor zowel inkomende als uitgaande studenten+ in uitwisselingsprogramma's te waarborgen.
Lees verder: Doe mee aan de 'Inclusive mobility survey'!
30 september 2019

Activiteiten in de week van de toegankelijkheid

In de week van 7 oktober is het de Week van de toegankelijkheid. Handicap + studie (binnenkort heten we ECIO) heeft deze week diverse activiteiten op de agenda staan.
Lees meer over de activiteiten van h+s in de week van de toegankelijkheid
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies