Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder

Studiedagen

Studenten met een functiebeperking lastig? Ontdek hoe beleid en begeleiding zowel hen als u verder brengen.
Lees verder

Inclusief onderwijs

Trainingen, tips en tools voor docenten
Lees verder

Studieproces in kaart

Volg de weg van studenten door het hoger onderwijs. Ontdek de sleutelmomenten en jouw rollen hierin.
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

Handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie, onderdeel van CINOP, ondersteunt universiteiten, hogescholen en mbo bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een extra ondersteuningsvraag.
Lees verder over: Handicap + studie

Nieuws

 
Teaser agenda

Inclusief design onderwijs hbo/wo: meedenksessie op 3 juli

Bij hogescholen en universiteiten is er soms nog weinig aandacht voor inclusief design zodat ook mensen met een beperking (visueel, auditief, motorisch) volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. Opleidingen zoeken steeds vaker naar zingeving, in bijvoorbeeld opdrachten aan studenten, maar wat mist zijn ondersteunende materialen, voorbeelden en best-practices.
Lees meer over: Inclusief design onderwijs hbo/wo: meedenksessie op 3 juli >>

Nederlands Autisme Register (NAR)

In Nederland hebben naar schatting 190.000 mensen een autismespectrumstoornis (ASS). Om meer te weten te komen over de levensloop van mensen met autisme om hen optimaal te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling is het Nederlands Autisme Register (NAR) opgericht.
Lees meer over: Nederlands Autisme Register (NAR) >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
26 september 2019

Studiedag Toegankelijk toetsen voor studenten met een ondersteuningsvraag: wat zijn de mogelijkheden?

Studenten met een ondersteuningsvraag (o.a. vanwege functiebeperking, ziekte, psychische klachten, ouderschap, mantelzorg) ervaren belemmeringen bij toetsing in examinering. Niet vanwege gebrek aan kennis en vaardigheden, maar vanwege de toetsvorm en/of de omstandigheden waaronder getoetst wordt. Op grond van de WGBh/cz hebben studenten recht op geschikte en noodzakelijke aanpassingen. Examencommissies en docenten hebben hier een essentiële rol te vervullen. Wat moet je nu weten en waar kun je rekening mee houden om deze taak goed te kunnen volbrengen zonder in te boeten op de kwaliteit van de toets en de eindkwalificaties? En hoe kun je systematisch werken aan het vergroten van de toegankelijkheid van toetsing en examinering?
Lees meer over evenement: Studiedag Toegankelijk toetsen voor studenten met een ondersteuningsvraag: wat zijn de mogelijkheden? >>
01 oktober 2019

Regiobijeenkomst borgen kwaliteit studeren met functiebeperking en studentenwelzijn 01-10-2019

De regiobijeenkomsten op 1, 3 en 8 oktober 2019 gaan over het borgen van kwaliteit door het agenderen en implementeren van beleid studeren met een beperking én studentenwelzijn. Deze worden gehouden in de regio's Noord, Midden en West.
Lees meer over evenement: Regiobijeenkomst borgen kwaliteit studeren met functiebeperking en studentenwelzijn 01-10-2019 >>
Naar agenda

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies