Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder

Studieproces in kaart

Volg de weg van studenten door het hoger onderwijs. Ontdek de sleutelmomenten en jouw rollen hierin.
Lees verder

Inclusief onderwijs

Trainingen, tips en tools voor docenten
Lees verder

Studiedagen

Studenten met een functiebeperking lastig? Ontdek hoe beleid en begeleiding zowel hen als u verder brengen.
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

Handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie, onderdeel van CINOP, ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een extra ondersteuningsvraag.
Lees verder over: Handicap + studie

Nieuws

 
Teaser agenda

Mentorprogramma van L’Oréal. Aanmelden voor 25 februari

Het mentorprogramma van L’Oréal richt zich op net afgestudeerden van een WO-opleiding met een focus op Sales, Supply Chain, Business, Marketing, Finance of Digital. Wie wil zich oriënteren op de arbeidsmarkt en een bijdrage leveren in het kader van ‘Beauty for al'? Tijdens dit mentorprogramma worden studenten/net afgestudeerden gekoppeld aan een professional van L’Oréal.
Lees meer over: Mentorprogramma van L’Oréal. Aanmelden voor 25 februari >>

Resultaten nationale peiling flexibel onderwijs

Welke ambities hebben Nederlandse onderwijsinstellingen op het gebied van flexibel onderwijs? Welke voordelen zien zij, en welke uitdagingen? Wat is de stand van zaken op dit moment in Nederland? In het najaar van 2018 heeft CINOP een peiling uitgevoerd onder bestuursleden en directieleden van onderwijsinstellingen.
Lees meer over: Resultaten nationale peiling flexibel onderwijs >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
14 maart 2019

Landelijk netwerk Toegankelijk Toetsen in het hoger onderwijs 14-03-2019

Om onderwijsinstellingen verder te helpen met vragen over flexibele toetsing en examinering start Expertisecentrum handicap + Studie/CINOP een landelijk netwerk Toegankelijk Toetsen in het hoger onderwijs. Het netwerk draagt bij aan professionalisering en bewustwording van betrokkenen en het uitwisselen en (samen) ontwikkelen van concrete handreikingen rondom toegankelijk toetsen. Netwerkleden leren van elkaar, van onze experts en van gasten zoals onderzoekers, beleidsmakers en toezichthouders. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor dit netwerk. In 2019 zijn er drie bijeenkomsten: op 14 maart, 16 mei en 31 oktober (van 9.30 - 16.30 uur).
Lees meer over evenement: Landelijk netwerk Toegankelijk Toetsen in het hoger onderwijs 14-03-2019 >>
20 maart 2019

Toetsing en examinering voor studenten met een functiebeperking: wat zijn de mogelijkheden? 20-03-2019

Veel studenten met een functiebeperking ervaren belemmeringen bij toetsing in examinering. Niet vanwege gebrek aan kennis en vaardigheden, maar vanwege de toetsvorm en/of de omstandigheden waaronder getoetst wordt. Op grond van de WGBh/cz hebben deze studenten recht op geschikte en noodzakelijke aanpassingen. Examencommissies en docenten hebben hier een essentiële rol te vervullen. Wat moet je nu weten en waar kun je rekening mee houden om deze taak goed te kunnen volbrengen zonder in te boeten op de kwaliteit van de toets en de eindkwalificaties? En hoe kun je systematisch werken aan het vergroten van de toegankelijkheid van toetsing en examinering?
Lees meer over evenement: Toetsing en examinering voor studenten met een functiebeperking: wat zijn de mogelijkheden? 20-03-2019 >>
Naar agenda

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies