Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Het thema van de Autismeweek 2019 is Autisme werkt

25 maart 2019
Het thema van de Autismeweek 2019 is Autisme werkt
">
Van 30 maart t/m 6 april vindt de NVA Autismeweek 2019 (www.autismeweek.nl ) plaats. Hierin vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht voor de ongeveer 200.000 mensen met autisme in ons land. Expertisecentrum handicap + studie biedt ondersteuning aan onderwijsinstellingen op dit thema.

Door de Verenigde Naties is 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag. Over de hele wereld worden die dag activiteiten georganiseerd om autisme onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Wereld Autisme Dag valt ook dit jaar weer tijdens de NVA Autismeweek.

Tijdens de Autismeweek vinden in het hele land activiteiten plaats rondom het onderwerp ‘autisme en werk’. Hiermee wil de NVA werknemers met autisme en werkgevers dichter bij elkaar brengen. Onder meer door goede en inspirerende voorbeelden te laten zien, door werkgevers op te roepen om zich open te stellen voor werknemers met autisme en door alle partijen zoveel mogelijk informatie te geven over wat er nodig is om van werk en autisme een succes te maken.

Activiteiten handicap + studie

Op 9 april verzorgen we bijvoorbeeld een studiedag over studeren met autisme (ASS) en AD(H)D bij Hogeschool Van Hall Larenstein.
En in het kader van de campagne 'Toetsen, niet minder maar anders’ verscheen een filmpje over student Casper. Hij is autistisch en vertelt wat hem helpt bij toetsvragen en bij groepsopdrachten.  
Ook verscheen er een blog over solliciteren met ASS op ons kanaal http://www.studieprocesinbeeld.nl
Instellingen met een ondersteuningvraag rond autisme kunnen contact opnemen via onze infolijn 

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies