Universal Design for Learning

Universal Design for Learning
">
Toegankelijk inclusief hoger onderwijs door bij de ontwikkeling van onderwijs rekening te houden met verschillen in leerstijlen, talenten en mogelijke belemmeringen zodat er ruimte is voor elk studerend talent. Dat is het idee achter Universal Design for Learning (UDL).

Documentaire UDL: Verschil is de norm

Diversiteit is de norm, de standaardstudent bestaat niet. Hoe ontwerp je het onderwijs zodanig dat je tegemoet komt aan deze diversiteit? handicap + studie liet filmmaakster Marleen Buwalda hierover een documentaire maken.

FAQ's over UDL

Een vertaling van de FAQ (veelgestelde vragen) op de website van CAST (Center for Applied Special Technology)

Ervaringen met UDL

Dr. Francis Smith, werkzaam aan de George Washington University, heeft veel ervaring met het implementeren van UDL binnen onderwijsinstellingen. Zij deelt haar eigen ervaringen en tips.

UDL voor docenten

Hoe kunnen docenten het onderwijs zo inrichten, dat ze tegemoet komen aan de verschillende talenten en leerbehoeften van hun leerlingen?


 

Nieuws

UDL Event

15-06-2015
‘Be stubborn about your goals, and flexible about your methods.’ De aanwezigen bij het UDL event van handicap + studie zullen deze quote voortaan linken aan het framework UDL, wat staat voor ‘Universal Design for Learning’. Handicap + studie organiseerde dit event om de documentaire ‘UDL is de norm’ te lanceren. Tijdens het event leerden de deelnemers meer over het framework UDL, kwamen inspirerende voorbeelden aan bod en was er volop ruimte voor ontmoeting.
Lees verder over: UDL Event >>
Overzicht nieuws >>

UDL: dr. David Rose

13-04-2015
handicap + studie was aanwezig bij het AHEAD congres UDL: 'A license to learn', dat plaats heeft gevonden in Dublin op 19 en 20 maart.
Lees verder over: UDL: dr. David Rose >>
Overzicht nieuws >>

UDL: The flipped lecture

12-04-2015
Op de tweede dag van het UDL congres 'a license to learn' in Dublin volgde handicap + studie een 'flipped lecture'. Deze vorm van blended learning past erg goed in het UDL-denken.
Lees verder over: UDL: The flipped lecture >>
Overzicht nieuws >>

UDL: a license to learn

20-03-2015
handicap + studie is aanwezig bij het AHEAD congres UDL: 'A license to learn', dat plaatsvindt in Dublin op 19 en 20 maart.
Lees verder over: UDL: a license to learn >>
Overzicht nieuws >>

UDL: verschil is de norm. Krachtig onderwijs voor de nieuwe generatie

17-03-2015
Handicap + studie ontwikkelde binnen het project 'Hoe UDL ben jij?!' de documentaire 'UDL: verschil is de norm. Krachtig onderwijs voor de nieuwe generatie.’ De documentaire laat zien hoe Universal Design for Learning een middel kan zijn om tegemoet te komen aan de diversiteit van de studentenpopulatie, waaronder studenten met een functiebeperking.
Lees verder over: UDL: verschil is de norm. Krachtig onderwijs voor de nieuwe generatie >>
Overzicht nieuws >>

Eerste 'UDL-top' een succes

25-07-2014
Donderdag 26 juni vond in Zwolle de eerste 'onofficiële' UDL-top plaats. Tijdens deze bijeenkomst bespraken verschillende partijen met elkaar hoe ze samen het concept van Universal Design for Learning (UDL) verder op de kaart kunnen zetten bij onderwijsinstellingen.
Lees verder over: Eerste 'UDL-top' een succes >>
Overzicht nieuws >>

Artikel UDL en alternatieve toetsing. In Examens

06-04-2014
Handicap + studie heeft voor het blad Examens, tijdschrift voor toetskpraktijk een interessant artikel geschreven over Universal Design for Learning en alternatieve toetsing.
Lees verder over: Artikel UDL en alternatieve toetsing. In Examens >>
Overzicht nieuws >>

Verslag seminar Universal Design for Learning

18-02-2014
Op 5 februari vond er een seminar plaats over Universal Design for Learning, georganiseerd door SURFAcademy in samenwerking met handicap + studie. Op het programma stonden drie presentaties, elk gehouden vanaf een eigen locatie. Via een videoconference waren Utrecht, de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Gent met elkaar verbonden.
Lees verder over: Verslag seminar Universal Design for Learning >>
Overzicht nieuws >>

Universal design in designopleidingen

12-08-2013
In Ierland is Universal Design (UDL) in veel opleidingen voor (grafisch) ontwerp onderdeel van het onderwijsprogramma. Op het congres van AHEAD werden de verschillende mogelijkheden om dit vakgebied in te vullen besproken.
Lees verder over: Universal design in designopleidingen >>
Overzicht nieuws >>

MOOC's en functiebeperkingen

25-06-2013
MOOC's, massive online open courses, kunnen een oplossingen zijn voor studenten die geen regulier onderwijs kunnen volgen, maar zijn ze werkelijk een goede vervanging voor traditioneel onderwijs? Dit werd besproken tijdens het congres 'Is universal design in education any of my business?'.
Lees verder over: MOOC's en functiebeperkingen >>
Overzicht nieuws >>

Utopia in onderwijs

01-06-2013
Tijdens het congres 'Is Universal Design in Education any of my business?' op 12 en 13 maar in Dublin werden een aantal oplossingen aangereikt die erg inspirerend zijn, maar erg duur of tijdrovend om na te doen in Nederland. Een kijkje in Utopia.
Lees verder over: Utopia in onderwijs >>
Overzicht nieuws >>
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies