Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Cartoons

Cartoons
">
‘Humor is, dat men desondanks lacht’ (Heinrich Heine). Handicap + studie riep cartoontekenaars in 2015 op om op een humoristische, poëtische, kritische, ontwapenende manier het studeren met een functiebeperking op te tekenen.

Doel van de cartoonwedstrijd was het thema studeren met een functiebeperking op een ludieke manier onder de aandacht brengen. Humor is een ontwapenend middel om mensen te laten nadenken over een thema. Om soms lastige boodschappen op een vrolijke en luchtige manier over te brengen en bovenal om mensen te laten lachen, ook als dat met de thematiek niet perse voor de hand ligt.

De wedstrijd leverde mooie beelden op. Bjorn Wolfs mocht zich tot de grote winnaar rekenen van de juryprijs. De jury, bestaande uit Jos Collignon (cartoonist), Paul Zevenbergen (NVAO), Anita Dingelstad (studentendecaan), Rikkert Nusselder (animator en illustrator), Anne Koning (studente HKU) en Karin Leyman (SIHO), koos zijn cartoon omdat de humor en herkenning direct leidt tot een zachte gniffel en een lichte dosis leedvermaak. Het realisme van de cartoon schuilt in de boodschap zoals Bjorn die neerzet: je kunt nog steeds alles halen, ondanks je handicap, maar deze zal altijd aanwezig zijn.

 cartoon Bjorn Wolfs

Camiel Derkx won de publieksprijs. Zijn persoonlijke cartoon werd het meest gewaardeerd op Facebook. 

 cartoon Camiel Derkx

Zie voor een compleet overzicht het bestand bij downloads of ons album op Facebook.


 

 

Downloads

PDF 6,42 Mb.
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies