Studentenparticipatie

Studentenparticipatie
">
Participatie betekent actieve deelname, het is afgeleid van het Latijnse woord pars (deel) en cipere (nemen). Bij studentenparticipatie gaat het dus om het actief deelnemen van een of meerdere studenten aan activiteiten van de hoger onderwijsinstelling. Deze activiteiten worden georganiseerd door de hoger onderwijsinstelling of door de studenten zelf. Wij spreken van studentenparticipatie als het gaat om activiteiten met betrekking tot studeren met een functiebeperking.
  
Tekening studentenparticipatie Wat levert het op? Verschillende vormen Aanpak Voorbeelden

Wat levert het op

Studentenparticipatie is waardevol voor zowel de instelling als de student. Onder 'wat levert het op' staan de voordelen puntsgewijs opgesomd. 

Verschillende vormen

Studentenparticipatie komt op veel verschillende manieren voor. Onder 'verschillende vormen' staan deze weergegeven met een korte uitleg.

Aanpak

Onder 'Aanpak' zijn twee stappenplannen te vinden: om tot een studentenplatform te komen en hoe een buddy-project kan worden opgezet.

Voorbeelden

Onder 'Voorbeelden' zijn een aantal bestaande vormen van studentenparticipatie weergegeven.

Handicap + studie houdt zich actief bezig met studentenparticipatie. Vanuit onze ervaring kunnen we meedenken en adviseren over verschillende facetten, zoals het opzetten en aansturen van een studentenplatform. Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met:

Bas van der Voort                  of
BVoort@cinop.nl
+31(0)654675682

Joyce van der Wegen
JWegen@cinop.nl
+31(0)615821724

  cartoon Camiel Derkx angststoornis

 © Camiel Derkx

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies