Vacatures en stageplaatsen

Vacatures en stageplaatsen
">
Expertisecentrum handicap + studie wordt regelmatig benaderd door bedrijven die open staan voor mensen met een functiebeperking. Hieronder zijn vacatures te vinden van bedrijven die op zoek zijn naar studenten met een functiebeperking.

Traineetraject bij UWV

Het UWV Traineeship geeft jaarlijks 130 pas afgestudeerde bachelors en masters de kans om werkervaring op te doen bij een grote maatschappelijke organisatie. Onlangs afgestudeerde kandidaten die vanwege een beperking extra voorzieningen of aanpassingen nodig hebben, kunnen vanaf november 2018 al starten. In maximaal 4 maanden kunnen zij ontdekken of het traineeship bij UWV bij hen past en ervaren welke omstandigheden, aanpassingen en voorzieningen er nodig zijn om het werk optimaal te kunnen doen.

 

WGP: Philips Werkgelegenheidsplan

De doelstelling van het WGP is om werkzoekenden kansrijker te maken voor de arbeidsmarkt, zodat zij in staat zijn om een reguliere baan te verwerven na afloop van het WGP-traject. Gelijke kansen bieden aan iedereen in de samenleving; daar wil Philips met het WGP aan bijdragen. Deelnemen staat open voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ook voor mensen met  een handicap.

 

Lilianefonds

Het Liliane Fonds zet zich in voor kinderen met een handicap op de armste plekken van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Het Liliane Fonds staat voor een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen. Dat ziet het fonds graag weerspiegeld in de samenstelling van het personeelsbestand. Kandidaten met een beperking worden daarom nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren als zij zich herkennen in het profiel van een vacature.

 logo Lilianefonds

Vacatures voor mensen met een Wajong-uitkering

Op Laboray.nl - een online vacaturesite - kan gericht gezocht worden naar vacatures voor mensen met een Wajong-uitkering. 
Ga naar www.laboray.nl/vacatures-wajong 

 

 

Bijzondere banen

Bijzondere Banen richt zich op zowel werkgevers als werkzoekenden. Werkzoekenden kunnen zich inschrijven en hun cv achterlaten, maar ook zelf
informatie over de bedrijven en vacatures vinden op de website.

Stagelopen bij Happy Sports & Holiday Foundation

Happy Sports & Holiday Foundation is een stichting die zich inzet voor mensen met een beperking  en heeft als doel gezinnen – waarvan één of meerdere leden verstandelijke en/of fysieke beperking hebben – een aanbod op maat te doen zodat zij kunnen genieten van een onbezorgde vakantie. In het kader van het project 'Beats for Care' (een fundraiserparty voor en door studenten) heeft Happy Sports & Holiday Foundation verschillende stageplaatsen opengesteld. Bekijk deze via http://hsandhf.org/index.php/stage/.

 

Werken/stagelopen bij DAS

DAS is een juridische dienstverlener. DAS is regelmatig op zoek naar jong talent en heeft stagemogelijkheden voor mbo’ers, hbo’ers en wo’ers in diverse opleidingsrichtingen. DAS kijkt bij elke vacature of er een kandidaat met een arbeidsbeperking is die op de functie past. DAS ziet het als een uitdaging om deze kwaliteiten te signaleren, te selecteren en te matchen met onze functies. Bekijk het vacatureoverzicht op www.werkenbijdas.nl

 

Werken bij de Rabobank

De Rabobank wil zichtbaar en breed invulling geven aan onze maatschappelijke opdracht om mensen met een arbeidsbeperking in te zetten. Dit willen we doen door samen met anderen in het (lokale) werkgebied initiatieven te nemen om werkgelegenheid te creëren voor deze doelgroep, met leveranciers van facilitaire services afspraken te maken over de inzet van mensen met een arbeidsbeperking en als werkgever bij elke lokale bank en elke centrale eenheid minimaal 1 baan (van minimaal 25,5 uur) in te vullen door een medewerker die tot deze doelgroep behoort.

logo Rabobank

Werken/stagelopen bij Berenschot 

Onafhankelijk adviesbureau Berenschot kent een actief diversiteitsbeleid en is voorstander van een inclusieve arbeidsmarkt. Heb je een academische opleiding? Reageer dan vooral als je binnen de doelgroep valt. Meer informatie bij i.beukman@berenschot.nl. Neem contact met ons op en vraag naar je mogelijkheden. Ook als je niet 100% voldoet aan de eisen, bijvoorbeeld minder uren wilt/kunt werken. 

 logo Berenschot

Stagelopen/werken bij de Provincie Utrecht

 De provincie Utrecht streeft naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de samenleving. En richt zich daarbij de komende jaren op een toename van het aantal medewerkers met een beperking. Er wordt aandacht besteed om hen in de organisatie optimaal te kunnen functioneren. Ook wil de provincie Utrecht graag in contact komen met hoog opgeleide mensen met een doelgroepenstatus.

logo provincie utrecht

Werken bij Achmea

Achmea, gevestigd in Zeist, is een bedrijf in de financiële dienstverlening/verzekeringen. Omvang: circa 14.000 medewerkers. Eén van de manieren waarop invulling wordt gegeven aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en toonaangevend werkgeverschap is dat Achmea arbeidsplaatsen voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte volledig integreert in het personeelsbestand. De centrale vraag is niet: welke beperking heb je? Maar wel: welke talenten breng je mee en wat heb je nodig om deze in te zetten bij Achmea? "We willen dat mensen met een arbeidsbeperking structureel onderdeel vormen van onze organisatie. Er zit veel onbenut top talent in deze doelgroep, daar willen we graag op inspelen. Wij streven naar instroom op reguliere stageplaatsen en vacatures. Daarbij gaan wij uit van het principe Gewoon waar het kan, speciaal waar het moet."
Kijk voor stages en vacatures op onze www.werkenbijachmea.nl site.

 logo Achmea


Kennismaken met Google

Google biedt studenten die binnen 2 jaar afstuderen de mogelijkheid om kennis te maken met hun bedrijf en de mogelijkheden die zij bieden. Studenten met een beperking worden uitdrukkelijk ook uitgenodigd deel te nemen: ook bij Google weten ze dat het om je (unieke) talent gaat immers. Het gaat om het zg. BOLD-programme: Building Opportunities for Leadership and Development.

Logo Google internships 

Solliciteren bij chemiebedrijf Dow

Chemiebedrijf Dow - met 20 fabrieken in de Benelux - heeft een accessibilty-statement op haar vacaturesite. Dow heeft een uitgebreid diversiteits- en inclusiebeleid. Dow Benelux kent verschillende netwerken die zich inzetten voor een inclusieve werkplek waar een ieder zich welkom voelt.

 logo Dow

L'Oréal zoekt stagiairs met een arbeidsbeperking

L'Oréal is doorlopend op zoek naar stagiairs voor Sales, Marketing, Logistiek, Finance, PR, Corporate Communicatie en Human Resources.

Per direct stagiair IT-support gezocht!

Op dit moment (31 augustus 2016) is L'Oréal per direct op zoek naar een stagiair IT-support. In het kader van het diversiteitsbeleid van L’Oréal wordt kandidaten met een functiebeperking nadrukkelijk gevraagd te reageren! 
Naar de vacature

Logo L'Oreal 

Vacatures Stichting 5D

Stichting 5D staat voor toegankelijk theater maken, voor en door mensen met- en zonder een beperking. Regelmatig is 5D op zoek naar geschikte stagiaires voor verschillende functies, zoals productie en communicatie

Logo stichting 5D 

Vacatures Emma@work

Emma at Work bemiddelt jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking naar betaald werk in de vorm van een bijbaan, vakantiebaan, flexibele of vaste baan.

 

Logo Emma at work 

Werken bij Shell

Shell zet zich in voor een omgeving waarin alle collega's het beste uit zichzelf kunnen halen, ongeacht de omstandigheden. Deze overtuiging geeft duidelijk aan hoe Shell omgaat met collega's met een beperking: zorgen dat zij een basis krijgen van waaruit ze zich volledig kunnen ontplooien en uitgroeien tot de grensverleggende vernieuwers van de toekomst.

 Logo Shell

Bikkels sociaal ondernemend

Bikkelz is een sociaal ondernemend bedrijf dat kantoorartikelen levert. Bikkelz wil studenten met afstand tot de arbeidsmarkt/functiebeperking een stageplaats bieden. En kan in ieder geval 1 persoon plaatsen op MBO 4 niveau (minimaal level 3) of hoger.
Naast een werkelijke plaats op kantoor, kunnen studenten ook vanuit huis werken voor Bikkelz. Dan komt een praktijkbegeleider indien nodig bij de student aan huis.
Het gaat om commercieel administratieve en financiële werkzaamheden.
Dit kan vanaf 5 uur per week tot 40 uur per week, zo flexibel in te vullen als maar kan.
Op het  kantoor in Breda is helaas geen lift en zal 1 trap gelopen moeten worden.

 logo Bikkelz


 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies