Stage & Werk

Stage & Werk
">

Voorbereiding stage en werk 

Waar moeten studenten op letten tijdens hun zoektocht naar een geschikte stage- of werkplek?  

Stage lopen 

Voor studenten die stage gaan lopen is het raadzaam om goede afspraken te maken met zowel de studiebegeleider als de begeleider binnen het stagebedrijf. Bijvoorbeeld over het aanvragen van aanpassingen en voorzieningen en de communicatie met collega's.

Vacatures en stageplaatsen

Hier zijn vacatures te vinden van bedrijven die handicap + studie hebben benaderd omdat ze op zoek zijn naar studenten/jongeren met een beperking. 

Bemiddelingsbureaus

Hier is een overzicht van bemiddelingsbureaus te vinden die gespecialiseerd zijn in arbeidsbemiddeling tussen mensen met een functiebeperking en werkgevers.

Wet- en regelgeving

Studenten met een functiebeperking die stage gaan lopen of aan het werk gaan, krijgen te maken met een aantal wetten zoals de Participatiewet of de wet Gelijke Behandeling. Daarnaast krijgen ze bij het aanvragen van voorzieningen te maken met verschillende instanties zoals het UWV.

 

 

 

Nieuws

Aan het werk met een functiebeperking

20-02-2017
Hoe ziet de toekomst eruit? Dat vraagt iedere student zich af als het afstuderen nadert. Wat wil ik gaan doen, hoe vind ik die leuke baan, en nog belangrijker: hoe krijg ik die? Als een student een functiebeperking heeft, komen daar misschien nog wel vragen bij. Op een symposium op 26 januari 2017 wisselden studenten, ervaringsdeskundigen en werkgevers hun struikelblokken en tips uit.
Lees verder over: Aan het werk met een functiebeperking >>
Overzicht nieuws >>
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies