Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
">
Op deze pagina vindt u een overzicht van vragen die regelmatig aan handicap + studie worden gesteld. De vragen zijn onderverdeeld in een aantal categorieën.

Rechten en financiën

Op wat voor aanpassingen en voorzieningen heeft een student recht? Wie bepaalt waar een student recht op heeft? Op deze pagina vindt u alle vragen over rechten en financiën.

Doeltreffende aanpassingen

Op deze pagina vindt u alle vragen over aanpassingen en voorzieningen. 

Digitale toegankelijkheid van het onderwijs

Wat is het voordeel van een toegankelijke website? Wat zijn webrichtlijnen? En wie kan helpen bij het toegankelijk maken van digitale informatie? Hier vindt u alle vragen over (digitale) toegankelijkheid.  

Begeleiding van studenten

Welke extra begeleiding is er mogelijk voor studenten met een beperking? En wat als een student meer begeleiding nodig heeft dan de opleiding kan bieden? Hier vindt u alle vragen over het begeleiden van studenten met een functiebeperking. 

Stage en werk 

Is een stage verplicht? Wat als een student minder uren per week kan stagelopen? En is het mogelijk om voorzieningen voor op de stageplek of werkplek aan te vragen? Hier vindt u alle vragen over stage en werk. 

Functiebeperkingen

Welke aandoeningen worden gezien als 'functiebeperking'? Welke functiebeperking zorgt voor de meeste belemmeringen tijdens de studie? Hier vindt u alle vragen over functiebeperkingen. 

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies