Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Voor wie?

Voor wie?
">
Expertisecentrum handicap + studie ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking.

We richten ons op onderwijsprofessionals: studentendecanen, studieadviseurs, studieloopbaanbegeleiders, docenten, leden van de examencommissie en leden van het college van bestuur.

Onze expertise op het gebied van studeren met een functiebeperking bieden we voor onderwijsprofessionals en onderwijsinstellingen aan via professionaliseringsbijeenkomsten, advies en ondersteuningstrajecten op maat, verschillende publicaties en een infolijn waarop we bereikbaar zijn voor vragen en advies over toegankelijk en inclusief onderwijs.

Sinds 2011 richt handicap + studie zich niet meer op ondersteuning van individuele studenten. Dat was een lastige keuze, maar het doel is om de beperkte middelen in te zetten om tot oplossingen voor grotere groepen te komen. We proberen om studeren met een functiebeperking zo hoog mogelijk op de agenda te krijgen bij onderwijsinstellingen. Op deze manier kunnen we uiteindelijk de meeste studenten helpen aan toegankelijk en inclusief onderwijs.

Wel kunnen individuele studenten zelf op onze website terecht om informatie te vinden die behulpzaam kan zijn. En op onze Facebookpagina posten wij regelmatig berichten die ook interessant zijn voor studenten met een functiebeperking.

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies