Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Verdiepende studiedag begeleiden van studenten met psychische klachten 13-06-2019

13 juni 2019
Verdiepende studiedag begeleiden van studenten met psychische klachten 13-06-2019
">
Steeds meer studenten met psychische problemen studeren in het hoger onderwijs. Het gaat om studenten die de intelligentie hebben om hoger onderwijs te volgen, maar die vaak behandeling van hun psychische problemen nodig hebben en daarnaast ondersteuning bij het studeren. Onderwijsprofessionals ervaren vaak ‘handelingsverlegenheid’ in het contact met en de begeleiding van studenten met psychische problemen. In het onderwijs hoort de studentrol en niet de patiëntrol centraal te staan. Hoe ga je daar in de praktijk mee om?

Inhoud en werkwijze

De studiedag is er op gericht om de kennis en vaardigheden van professionals in het hoger onderwijs te vergroten voor wat betreft omgang met en de begeleiding/ondersteuning van studenten met psychische problemen bij het volhouden van hun opleiding. De volgende vragen staan hierbij centraal:
  • Waarom aandacht voor studenten met psychische problemen?
  • Hoe ga je om met studenten met psychische problemen?
  • Hoe kun je maatwerk leveren bij de begeleiding?
  • Welke hulpbronnen zijn er en hoe kun je die realiseren?
  • Hoe zoek je de samenwerking op met (externe) hulpbronnen?

Tijdens deze studiedag worden deze vragen op een interactieve wijze beantwoord aan de hand van onder andere (eigen) casuïstiek, opdrachten en discussie. De studiedag stimuleert tevens om met elkaar ervaringen en kennis uit te wisselen over de begeleiding van studenten met psychische problemen.

Resultaat

Na de studiedag heeft de deelnemer concrete handvatten gekregen voor de omgang met studenten met psychische problemen en meer kennis en vaardigheden over de begeleiding/ondersteuning van studenten met psychische problemen in het hoger onderwijs.

Doelgroep

Ervaren studieloopbaanbegeleiders, studentendecanen en studieadviseurs.

Tijd en locatie

De studiedag staat gepland op donderdag 13 juni 2019 van 9:30 tot 16:30 uur en vindt plaats in ons kantoor in ’s-Hertogenbosch: Stationsplein 14, 5211 AP (CINOP-pand).

Begeleider

De studiedag wordt verzorgd door Franca Hiddink, werkzaam op de Hanzehogeschool Groningen en expert op het gebied van studenten met psychische klachten.

Kosten

€ 325,-

Aanmelden

 

Agenda

Vorige maand
Volgende maand
mei 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies